Keuze van Kerkdijk week 24: The Boxer Rebellion – Weapon

The Boxer Rebellion - Weapon ( 2016)

Het heeft een tijdje geduurd voordat we weer iets mochten vernemen van deze Brits-Amerikaanse band. Maar eind april verscheen dan toch gelukkig hun laatste album Ocean by Ocean, met daarop hun nieuwe single Weapon.

Ondanks de Amerikaanse achtergrond van zanger Nathan Nicholson, herken je direct de typische sound van Britpop. In dit geval zelfs Britrock, maar dan melodieus en emotievol, waarbij donkere invloeden worden afgewisseld met frisse rock. Internationaal gezien is hun doorbraak gekend om deze mix en wij in Nederland hebben daar ook al redelijk van mogen proeven.

Hun debuut single Diamonds deed het hier redelijk goed. Prima song, prima orchestratie en verfrissende geluid van Nathan Nichols. Die echter voor hun tweede hit in ons land voor Weapon juist zijn kopstem gebruikt. Weer een nieuwe kant die wij nog niet hadden gehoord.

Weapon is een verrassend nummer geworden, die je of wel direct grijpt of dat je langzaam bij je binnen zult voelen kruipen. Lekker dromerig, loungy en rustig, een sound die wat mij betreft prima moet passen bij iedere zomerse activiteit die je wilt gaan ondernemen. Maar als je zelf er iets anders bij voelt, dan kan dat natuurlijk ook. In elk geval zal dit nummer je zeker pakken en zal het niet verdwijnen in de kakofonie van alle andere (soms nog leuk ook) nummers die je op de radio hoort. In ieder geval plaats ik het nummer de komende week in de etalage van Veluwe Centraal.

Geniet ervan.

Eric Kerkdijk

No Comments Yet.

Leave a comment