Keuze van Kerkdijk week 25: Frances – Don’t worry about me ( 2016)

Sommige platen grijpen je direct als je ze voor de eerste keer hoort en zo ook deze. Wat mij betreft een van de mooiste songs die precies omschrijft hoe het voelt om iemand die je na staat te moeten verliezen. Dat verlies wordt nooit kleiner, hoe lang geleden dat verlies langzamerhand ook wordt. Het gevoel van missen blijft, maar door de tijd kun je er wat makkelijker mee omgaan.

Dit debuut van deze 22-jarige Britse singer-songwriter is de voorbode van haar eerste album. Frances wordt al beschreven als hét geluid van 2016 en dat is wat mij betreft een hele juiste vooronderstelling. Ze beschikt over een prachtige stem, waarbij haar eigen tekst de zaak nog eens extra positief complementeert.

Even maken we, tussen alle vrolijke popliedjes door, de komende week een pas op de plaats. Even stil staan, even rust nemen, even nadenken, even voelen en even tot jezelf komen. Tel je zegeningen en vervolg dan je weg met hernieuwde kracht. Rechtop, trots en met al het gevoel wat in je schuilt. Indien nodig laat je die traan in je ogen zitten, je kunt altijd nog zeggen dat je wat last hebt van hooikoorts.

Laat je gevoel maar eens wat meer prevaleren, zeker na een week die begon met zoveel geweld. Misschien zouden we als bewoners van deze aarde ook eens wat meer naar elkaar toe moeten voelen, voordat we (ver)oordelen en actie ondernemen. Want waar geweld de voertaal is, heeft de reden allang verloren. Maar gelukkig hebben we dan nog de KvK van deze week, die misschien alles weer wat meer in perspectief zou kunnen brengen. Een prachtige song blijft het in elk geval.

Geniet ervan.

 

Eric Kerkdijk

No Comments Yet.

Leave a comment