Mijn radiobestaan is in Apeldoorn gestart op 1 februari 1988. Toen vroeg een klasgenoot mij om mee te werken aan het toenmalige jongerenprogramma Lokaal Kabaal op Radio Apeldoorn. Sinds dat moment heb ik veel radioprogramma’s gemaakt.  Van het bedenken en produceren voor anderen, tot het zelf presenteren en als verslaggever op pad zijn om leuke reportages te maken. Op een gegeven moment ben ik gestart met het organiseren en produceren van een aantal Zomerspecials en, na een hernieuwd begin van de lokale omroep in Apeldoorn, ook de Apeldoornse variant van de Top 2000. Drie jaar op rij heeft dit goed gelopen en werd heel goed ontvangen door de luisteraars. 

In die periode kwam ik ook in contact met radiocollega Martin Burgers. Eigenlijk is hij veel eerder een goede vriend van mij geworden, samen met zijn vrouw Lida. Langzamerhand werd ik zijn side-kick in het programma Burgers in je Speakers.

Onze ideeën qua radio maken sloten heel goed op elkaar aan en toen Martin Veluwe Centraal als radiostation begon, was de stap om weer samen Burgers in je Speakers te gaan produceren, dan ook een heel gemakkelijke stap.

Samen met een prima groep gelijkgestemde mediamakers, hebben we Veluwe Centraal nu al een prominente plek gegeven. We merken dat er een steeds groter groeiende luister- én kijkersgroep is, die met veel plezier deelgenoot willen zijn van onder andere het programma Burgers in je Speakers. Het meest onaangepaste, onvoorbereide en onnavolgbare programma, wat vanuit Apeldoorn wordt uitgezonden en  dat een ieder precies dat geeft waar men naar op zoek is.

Naast de vaste programma ankers, presenteer ik hier ook iedere week een single als Keuze van Kerkdijk ook wel dé KVK. Deze single , soms wel of niet van een nieuw album, komt de gehele week in de programmering van Veluwe Centraal prominent langs. En dat wij als Veluwe Centraal daarin vaak trendbepalend zijn, merken we goed aan het ‘overnemen’ van die single door andere radiostations, in hun eigen programmering.

Wat mij betreft is een van de meest aansprekende aspecten van Veluwe Centraal: een duidelijk herkenbaar muziekformat, iets wat aantoonbaar veel verschillende mensen zeer aanspreekt.

En daarom voel ik mij als mediamaker zo ontzettend thuis bij Veluwe Centraal.