Mijn naam is Sander van Etten. Geboren in 1985 en een rasechte Brabander. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds goed te horen, maar ik doe mijn uiterste best om het ABN / Gelders op te pakken. Op mijn kamer maakte ik ''radio'' met een oude stereotoren ''met'' CD-speler! Met daarnaast mijn 'moderne' Windows 3.1 pctje die, zogenaamd, diende als automatiseringssysteem. Rond mijn veertiende jaar besloot ik het serieuzer aan te pakken en stapte ik, zo verlegen als ik toen was, de lokale omroep binnen van mijn geboorteplaats Waalwijk. Ik mocht een avondje komen kijken. Wat was ik  trots! Na een niet al te uitgebreid gesprek werd ik klaargestoomd om een sportprogramma te gaan maken. En wat bleek? ''Niet tot mijn grote verbazing'', was een sportprogramma presenteren niet voor mij weggelegd. Meer mogelijkheden waren er toen nog niet binnen de omroep voor mij. Janken! Dat kon ik wel toen ik de laan werd uitgestuurd.

Tsja, wat doe je dan?... Netjes verder met school, en in plaats van stage te gaan lopen...solliciteren bij het attractie-park praktisch bij me om de hoek, en ik had daar al een jaar of wat een abonnement ook! Na de selectie-avond werd ik direct aangenomen. In de wolken was ik! Ik was aangenomen als attractie-medewerker. Twee seizoenen heb ik daar met veel plezier mogen werken.

Waar waren we?... oh ja radio! Mijn grootste droom! Na mijn pretpark avontuur heb ik het radiomaken weer snel opgepakt in de vorm van ''internet-radio'' Geleerd van een oom van mij, die al van jongs af aan radiopiraat was. Samen een simpel internetradiostation opgezet. Maar ik kwam al snel tot de conclusie dat Hollandse smartlappen mij niet zo boeiden, zelfs niet de Brabantse carnavals-krakers. Brabantse nachten zijn lang, ze komen maar langzaam op gang...

Ahum, goed... En toen? Toen viel mijn oog op een advertentie in de plaatselijke krant dat ze jonge mensen zochten voor de ziekenomroep in het plaatselijke ziekenhuis. Nou, ik erheen gebeld, gesprekje, en paar weken meegedraaid. Op een gegeven moment mocht ik het programma zelf presenteren ''zonder pottenkijkers'' zo simpel dacht ik. Ik was jong, dus toen dacht ik zo. Ik was nog maar net twee maanden als een vis in het water en de ziekenomroep werd opgeheven. Snik, jank en balen! Want dit was voor mij (toen) de ultieme radio-plek! Ik maakte radio, en ik vermaakte zieke mensen! Twee vliegen in een klap! Dus, ik pakte het maken van radio weer op bij diverse amateur internet-radio stations.... Veelal draaide ik bij voorkeur pop muziek, en zo nu en dan Nederlands-talige platen. Uiteraard mochten de verzoekjes (piraten-muziek) niet ontbreken.

In 2008 ben ik geëmigreerd naar Gelderland. Arnhem was de bestemming. In 2009 ben ik voor het eerst papa geworden van een prachtige dochter die de naam Eline draagt. Je begrijpt papa worden is niet niks, dus heb ik een aantal jaar mijn radio hobby op de ''komt later wel'' stapel gegooid. Maar toch, het zit in je bloed, in je hart, in je geest... Radio-maken! Dus al gauw sloot ik me opnieuw aan bij een internet-radio club voor een jaartje of twee... Maar ik wilde me ontwikkelen, radio maken, thuis achter mijn PC, en mijn simpele Logitech microfoontje was wel leuk maar ik kon me niet ontwikkelen.

Na een aantal jaar letterlijke radio-stilte heb ik een nieuw leven opgebouwd in Apeldoorn met mijn huidige nieuwe liefde, en werd ik bonus papa van haar zoontje Jordy! In 2013 zijn we opnieuw trotse ouders geworden van onze zoon Demy! Ik kon het niet laten,...Je raadt het al ''deze radio junk'' kroop weer achter zijn PC,  nu met iets modernere apparatuur, en ging weer internet-radio maken bij van alles en nog wat. Maar weer liep ik met mijn Brabantse kop tegen de lamp. Stop! Dat was iets wat in me zei! Ga iets zoeken waar uitdaging in zit! Ontwikkel jezelf nu eens! En daar was ''de'' deur die zich voor me opende.

Na het zoeken op internet kwam ik ''het gezelligste radio station" tegen; Veluwe Centraal! De Tros van Gelderland, niet de grootste, maar wel de ''gezelligste familie van Nederland!'' Letterlijk! Warm werd ik ontvangen door Martin Burgers, en zijn vrouw Lida. Gelijk baadde ik in een warm, en vertrouwd bad! Méér dan een vis in het water! Ik ken deze mensen al heel mijn leven, zo voelt dat!

En dan heb ik het over alle media-makers van Veluwe Centraal. Sorry, maar het ontroert me gewoon deel uit te mogen maken van al deze geweldige mensen. Een (serieus) nieuws-programma... Daar werd heel even aan gedacht. Maar samen kwamen we al snel tot de conclusie dat je een blije, opgewekte brabo geen serieus-nieuws programma kunt laten presenteren. Stel je voor: "Vanochtend is het gemeente-huis van Apeldoorn in vlammen opgegaan....." vertelde de zeer opgewekte stem van deze Brabantse nieuws-lezer. Nee!

Niet de juiste keus dus. Uit-tips! Ja!! Er is genoeg te doen in en rondom Apeldoorn op de Veluwe. En bovendien moet zoiets ''wel'' opgewekt gebracht worden! En dat programma ontbrak nog bij Veluwe Centraal. Dus dat is het uiteindelijk geworden! Mijn programma ''op een rijtje'' (hoe toepasselijk!) is toen geboren! Tussen het verzamelen van de uit-tips door word ik één maal per week opgeleid door een Veluwe Centraal collega (lees: vriend) om de techniek onder de knie te krijgen. Met uiteindelijk als doel om zelfstandig een eigen, nog nader te bedenken, programma te maken bij het gezelligste radio-station! Veluwe Centraal!