Keuze van Kerkdijk week 26: Amber Arcades – Fading Lines ( 2016)

amber arcades

 

 

 

 

Deze week gaan we een klein beetje down memory lane. Terug naar de tijd dat de muziek van Nico redelijk opgemerkt werd en Dreampop ook meer regel dan uitzondering was. Waarom dat veranderd is? Geen idee, want vandaag klinkt die muziek zeker nog zo fris als toen en daar kan eigenlijk niemand het mee oneens zijn vind ik.

Ondanks een Brexit, komt er vanuit het VK regelmatig muziek op ons af die ons in de rest van de Eu, zeker doet opkijken… of is het ophoren… zegt het maar. Helemaal als de zangeres in dit geval gewoon een Nederlands paspoort heeft, vrijwilligers werk doet met Syrische vluchtelingen als ze zich niet met muziek bezighoudt en luistert naar haar geboorte naam als Annelotte de Graaf.

In haar uppie trol ze naar New York om haar gelijknamige debuutalbum op te nemen met behulp van Ben Greenberg van de Beach Fossils en leden van de bands Real Estate en Quilt als backingband. Het geheel klinkt allemaal meer dan goed en haar stem maakt het geheel met de dromerige gitaarloopjes en orgeldeuntjes helemaal compleet.

Al met al iets waarvan ik zeg, dat het niet eenvoudig zal zijn om deze muziek te weerstaan, zeker niet als je een oor hebt wat gewend is te luisteren naar kwaliteit. Misschien zou je een moeten overwegen om haar eens mee te nemen op vakantie, om er daar ook eens goed naar te luisteren. In elk geval is dit de KvK voor de komende week, heb je weer eens kennisgemaakt met iemand die een leuke nieuwe plaat heeft gemaakt.

Geniet ervan.

 

Eric Kerkdijk

Amber Arcades – Fading Lines 

No Comments Yet.

Leave a comment